Dzięki szufladzie próżniowej nie musisz już czekać godzinami, aż zamarynują się składniki przyrządzanych potraw. Nasza pakowarka próżniowa pozwala zamarynować składniki w czasie poniżej dziesięciu minut. Wciska ona marynatę w mięso, dzięki czemu smak przyrządzonej potrawy jest intensywniejszy.
Zachowaj na dłużej świeżość produktów, używając szuflady do pakowania próżniowego. Dzięki usunięciu całego powietrza, zapakowane w woreczkach produkty pozostają nawet trzykrotnie dłużej świeże niż te przechowywane tradycyjnie. To oznacza mniejsze marnotrawstwo żywności i ograniczenie mrożenia produktów.
Gotuj jak szef kuchni metodą SousVide, korzystając z szuflady do pakowania prózniowego. Pozwala ona poddawać precyzyjnej obróbce termicznej takie potrawy, jak steki, aby uzyskać miękką i delikatną konsystencję mięsa. Składniki nie będą wysychać, a ich smak zyska na intensywności.
Zachowaj najlepsze właściwości składników, zamykając je próżniowo w tych wygodnych szklanych słoikach (maks. wysokość słoików 8,5 cm) – po prostu umieść je w szufladzie do pakowania próżniowego i wybierz maksymalne podciśnienie. W ten sposób możesz pakować produkty w słoiki jak w plastikowe torebki.